Základem každého úspěšného chovu je jednoznačně kvalitní odchov potomstva chovaných zvířat, jehož nedílnou součástí by mělo být maximální využití jejich chovného a plemenného potenciálu. Proto je spolu s programem výroby siláží naší hlavní prioritou, která představuje přímé investice do budoucnosti chovu. Od několika původních doplňků pro podporu rozvoje kostry a trávení (Acid Buf, Progut) jsme postupně přešli k řešení komplexních krmných směsí (startérů) pro telata a také mléčných krmných směsí.

MLÉČNÉ NÁHRAŽKY NOACK

Vysoce kvalitní mléčné náhražky s optimalizovanými recepturami podporující zdravý vývoj a růst telat.

ASCOMILK F

Není pouhou mléčnou náhražkou. Díky speciální receptuře obsahující mléčné komponenty, lehce stravitelný tuk a potřebné množství vitamínů a minerálů podporuje růst telat.
Obsahuje menší množství sušeného odstředěného mléka a rostlinný protein, který je klíčem k ekonomickému odchovu. Krmí se od 3 týdnů věku.
Velmi dobře se rozpouští a je vhodný pro napájecí roboty.

Složení:
NL 21 %, tuk 16 %, vláknina 0,9 %, popel 7 %

Další informace

ASCOMILK F SUPER

Má speciální recepturu obsahující značné množství mléčných komponentů, lehce stravitelný tuk a potřebné množství vitamínů a minerálů pro podporu růstu telat.
Obsahuje sušené odstředěné mléko, jež telata ráda přijímají.
Ascomilk F Super s mléčnou bílkovinou je tou správnou volbou ekonomického odchovu telat.
Velmi dobře se rozpouští a je vhodný pro napájecí roboty.

Složení:

NL 20 %, tuk 15 %, vláknina 0,1 %, popel 7%

Další informace

ASCOMILK F SUPER TOP

Složený z významného procenta mléčných komponentů. Obsahuje optimalizované množství proteinu a tuku pro maximální růst telat.
Součástí receptury je i sušené odstředěné mléko, jež telata ráda přijímají.
Má vyváženou recepturu pro úspěšný odchov telat, budoucích jalovic a býků.
Ascomilk F Super TOP = výborná kvalita za rozumnou cenu.
Velmi dobře se rozpouští a je vhodný pro napájecí roboty.

Složení:
NL 22 %, tuk 18 %, vláknina 0,1 %, popel 8 %

Další informace

ASCOMILK F COCO

Složený z významného procenta mléčných komponentů. Obsahuje optimalizované množství proteinu a tuku pro maximální růst telat.
Součástí receptury Ascomilk F COCO je sušené odstředěné mléko, jež telata ráda přijímají.
Má vyváženou recepturu pro úspěšný odchov telat, budoucích jalovic a býků.
Obsahuje kokosový olej, který je rychlým zdrojem energie.
Velmi dobře se rozpouští a je vhodný pro napájecí roboty.

Složení:
NL 22 %, tuk 18 %, vláknina 0,1 %, popel 8 %

Další informace

PROGUT RUMEN

Přípravek získaný speciálním zpracováním kvasinek Saccharomyces cerevisiae s obsahem nukleotidů (podporují imunitu, obnovu buněk střevní sliznice a stimulují mikroflóru produkující kyselinu mléčnou ve střevě) a buněčných stěn (= mannoproteinů – chrání receptory střevní sliznice před uchycením patogenů – např. E. coli, Salmonella, a betaglukanů – podporují imunitu). Aplikace u dojnic - podpora bachorové mikroflóry, stabilizace střevní mikroflóry, zvýšení imunity střevní sliznice, zvýšení obsahu imunoglobulinů v mlezivu.

Progut Rumen mimo jiné podporuje utilizaci kyseliny mléčné v bachoru a tím významně snižuje riziko subklinické bachorové acidózy (SARA). Potenciál pro zvyšování efektivity trávení v bachoru je nejčastěji spojen se zvýšením nádoje a mléčných složek.

Dávkování:
Dojnice: 10 g/kus/den
Ovce, kozy: 1 g/kus /den
Telata, jehňata, kůzlata: stimulace a prevence 1 - 2 kg/t krmiva, průjmy 2 – 3 kg/t krmiva

Další informace naleznete zde:

ENVIVA

Směs esenciálních olejů s účinnými látkami cinnamaldehyd a thymol v definovaném množství. Esenciální oleje jsou deklarovány jako zchutňovadla – zvyšují příjem krmiva svým pozitivním efektem na střevní mikroflóru. Vybrané účinné látky a jejich koncentrace přispívají k omezení rozvoje patogenních mikroorgasmů v trávicím traktu avšak neovlivňují nepříznivě pozitivní lakto a bifidogenní mikroflóru. Lze ji používat k desinfekci vody pro mléčné automaty, milk taxi nebo napájecí vody pro telata a jiná mláďata přežvýkavých i nepřežvýkavých druhů zvířat. Patří mezi BAT technologie.

Dávkování: 200 – 500 g/t MKS

STARTÉRY NOACK

Nedílnou součástí konceptu NOACK je použití startérových krmiv. Startéry se podávají již od prvního týdne života. Příjem je stimulován použitím vybraných vysoce chutných surovin, jako jsou jablečné výlisky, sladový květ, cukrovarské řízky, HP 200, Easylin, Progut Rumen, apod.

Startéry se přidávají k MKS již od druhého dne po otelení a jsou okamžitě velmi dobře přijímány. Příjem je stimulován, jak použitím vybraných vysoce chutných surovin, tak optimalizací obsahu tuku v MKS, která zvyšuje aktivitu telat a pobízí tak telata k hledání a příjmu dalšího krmiva – startéru.

Tyto startéry se vyznačují velmi vysokým obsahem stravitelné vlákniny (až do 13 %), který podporuje raný rozvoj předžaludků (proliferaci epitelu a efektivní rozvoj bachorových papil).

NOACK TELE 1

Je startér určený k podpoře velmi raného rozvoje předžaludků. Kvalitní granule jsou telaty velmi dobře přijímány díky specifické ovocné vůni a obsahu produktu EasyLin, který dává produktu vůni čerstvé trávy.

NOACK TELE 1 Musli

Startér určený k podpoře velmi raného rozvoje předžaludků a stimulaci příjmu. Směs granulované směsi a hrubých složek.

NOACK TELE 2

Granulovaný startér a doplňkové krmivo pro telata od 2. týdne stáří až do úplného přechodu na krmení standardní TMR složenou z siláží, sena, koncentrátů a řezané slámy.

NOACK TELE 3 TMR

Doplňkové krmivo a koncentrát surovin pro ideální pokračování celého konceptu odchovu jalovic.

Parametry: NL 20 %, Tuk 5 %, NDF 31 %, Škrob 10 %


Pro další informace nás neváhejte kontaktovat.