Firma HAMLET PROTEIN A/S patří k výrobcům těch nejkvalitnějších sójoproteinových koncentrátů ve světě. Vysoké kvality svých výrobků dosahuje použitím unikátní a patentované technologie výroby.

Tato technologie je založena na využití inovativních biotechnologických metod (zahrnující např. zpracování pomocí specifických enzymů). Veškeré zpracování produktu probíhá při nízkých teplotách, což zachovává jeho velmi vysokou stravitelnost.

Ve srovnání se standardními postupy výroby sójových proteinových koncentrátů (vodná a alkoholová extrakce), nová technologie zajišťuje lepší eliminaci trypsinových inhibitorů a nežádoucích oligosacharidů. Výrobky HP mají také podstatně vyšší schopnost vázat vodu - mají protiprůjmový efekt a usnadňují granulaci.

HP 100

HP 100 je sójoproteinový koncentrát vyvinutý pro použití do prémiových mléčných náhražek pro telata.

HP 100 se vyrábí z vybraných extrahovaných sójových šrotů novým unikátním biotechnologickým procesem, vyvinutým firmou Hamlet Protein A/S. Tento postup zajišťuje optimální vlastnosti výrobku. Ve srovnání se standardními postupy výroby sójových proteinových koncentrátů (vodná a alkoholová extrakce) zajišťuje nová technologie lepší eliminaci trypsinových inhibitorů, sójových antigenů (glycinin a beta-konglycinin) a nežádoucích nestravitelných cukrů - oligosacharidů. Současně jsou významně eliminovány další antinutriční faktory, jako jsou lektiny (hemaglutin) a fytáty. Proto HP 300 vyniká vysokou stravitelností a biologickou hodnotou proteinu.

Výrobek má také podstatně vyšší schopnost vázat vodu - má protiprůjmový efekt, usnadňuje granulaci zlepšuje technologické vlastnosti mléčných náhražek – zvláště sypnost a udržení disperze.

Především vlastnost udržet se po dlouhou dobu v disperzi a nesedimentovat je tím nejpodstatnějším technologickým parametrem, který jednoznačně upřednostňuje HP 100 před konkurenčními produkty. Zamezení sedimentace mléčné náhražky je totiž jedním z nejdůležitějších znaků kvalitních mléčných náhražek.

HP 300

HP 300 je sójoproteinový koncentrát vyvinutý pro použití do nejkvalitnější prestarterů a starterů pro selata, s využitím pro ryby, domácí, laboratorní a kožešinová zvířata.

HP 300 se vyrábí z vybraných extrahovaných sójových šrotů novým unikátním biotechnologickým procesem, vyvinutým firmou Hamlet Protein A/S. Tento postup zajišťuje optimální vlastnosti výrobku. Ve srovnání se standardními postupy výroby sójových proteinových koncentrátů (vodná a alkoholová extrakce), nová technologie zajišťuje lepší eliminaci trypsinových inhibitorů, sójových antigenů (glycinin a beta-konglycinin) a nežádoucích nestravitelných cukrů - oligosacharidů. Současně jsou významně eliminovány další antinutriční faktory, jako jsou lektiny (hemaglutin) a fytáty. Proto HP 300 vyniká vysokou stravitelností a biologickou hodnotou proteinu.

Výrobek má také podstatně vyšší schopnost vázat vodu - má protiprůjmový efekt a usnadňuje granulaci, což je velmi důležitá vlastnost u kvalitních prestarterů obsahující podíl laktózy.

HP 200

HP 200 je enzymaticky ošetřený sójový protein určený do krmných směsí pro selata, s možností využití pro kojící prasnice, drůbež, ryby, domácí, laboratorní a kožešinová zvířata.

Enzymatické ošetření efektivně odstraňuje antinutriční faktory, proto HP 200 vyniká vysokou chutností, stravitelností a biologickou hodnotou proteinu.

Použití HP 200 u selat navazuje na použití HP 300, který je určen především do prestarterů před odstavem a starterů v období odstavu. HP 200 má vyšší obsah snadno fermentovatelné vlákniny a proto vykazuje prebiotický efekt – stabilizuje mikroflóru trávicího traktu. Je určen do krmiva pro selata od cca 10 kg do 25 – 30 kg (ČOS + A1 odchov). Zvláště doporučen je k náhradě rybí moučky v chovech postižených zdravotními problémy (PMWS - circovirus, Lawsonia). HP 200 lze využít i k náhradě rybí moučky např. v krmivu pro kojící prasnice ke stimulaci příjmu krmiva a ve starterech pro telata a drůbež jako zdroj snadno stravitelného proteinu.


HP AVISTART

HP AVISTART je enzymaticky ošetřený sójový protein s obsahem kvasinek určený do krmných směsí pro drůbež, především pro kuřata, s možností využití pro selata, kojící prasnice, drůbež, ryby, domácí, laboratorní a kožešinová zvířata.

Unikátní zdroj proteinu HP AviStart je získaný zpracováním sóji a kvasinek. Ve srovnání se standardními sójovými proteiny obsahuje jen velmi nízké hladiny antinutričních faktorů narušujících absorbci živin krmiva. Vysoká stravitelnost tak zajišťuje, že kuře může plně využít potenciálu vysoké hladiny esenciálních aminokyselin.

Fyziologie trávení i potřeba živin mladých kuřat se významně odlišují od požadavků starších brojlerů. Vysoce stravitelné bílkoviny obsažené v HP AVISTARTU reagují na tuto potřebu a vytváří předpoklad rychlého a úspěšného růstu. Eliminací antinutričních faktorů je optimalizována kvalita sojového proteinu pro zdárný růst.

Růst a vývoj kuřat během prvního týdne po vylíhnutí probíhá s neuvěřitelnou intenzitou. Váha kuřat se čtyřnásobí. Zároveň se vyvíjí orgánová infrastruktura potřebná pro růst v dalších fázích výkrmu – srdce, játra a trávicí trakt – to vše pro podporu budoucího růstu svalů a kostí. Pro zajištění požadovaného růstu je nutný přísun živin v přesně definovaném množství a kvalitě. Schopnost kuřat přijímat živiny v potřebném množství je ale v počátečních fázích výkrmu limitována nevyvinutým trávicím traktem. Imunoglobuliny a nenasycené mastné kyseliny přítomné ve žloutkovém váčku jsou proto využívány více jako zdroj energie místo toho, aby plnily svoji imunitní funkci a podporovaly vývoj. Speciální startovací krmivo dokáže tento handicap eliminovat. Je tedy nezbytné umožnit kuřatům v počátcích výkrmu příjem živin potřebných pro další efektivní růst.

Jak potvrdila řada pokusů, použitím HP AviStartu toho můžeme dosáhnout. V rámci našeho servisu jsme schopni nabídnout know-how potřebnou pro vývoj Vašich úspěšných starterů.



Pro další informace nás neváhejte kontaktovat.